اگر بخواهیم به زبان ساده هوشمندسازی و سیستم رایج در خانه‌های هوشمند را تعریف کنیم می‌توان گفت مدیریت و کنترل کلیه وسایل الکترونیکی، روشنایی و امنیتی که از طریق یک رابط کاربری همچون گوشی هوشمند، تبلت و یا یک surface (صفحه لمسی) انجام می‌گیرد.

کنترل وسایل به دو شکل کلی (building management system) و بخشی که همان اتوماسیون خانگی است تقسیم می‌شود. کنترل بخشی مربوط به کنترل یک واحد می‌شود که در مقابل کنترل BMS همه واحدها را در بر می‌گیرد. مثلاً کنترل روی دمای آب و یا سیستم گرمایش کل واحدهای یک مجتمع ساختمانی.

به‌علاوه کنترل کلیه تجهیزات، از راه دور و در بستر اینترنت نیز امکان‌پذیر است. در این مقاله به بررسی جزئیات بیشتری در مورد هوشمند‌سازی و قفل دیجیتال که می‌توان از طریق هوشمندسازی مدیریت و کنترل نمود می‌پردازیم.

قفل دیجیتال یال

چرا باید منزل خود را هوشمندسازی کنیم؟

در ایران خانه هوشمند هنوز از ویژگی های خانه های مجلل و پر زرق و برق محسوب می شود. شاید این بازتاب به دلیل هزینه بالای تجهیزات این فناوری باشد که عمدتا وارداتی است. اما در سراسر جهان ، به ویژه ایالات متحده ، اروپا و کشورهای عربی مانند امارات متحده عربی ، فناوری خانه هوشمند مدت هاست که به خانه ها راه یافته است.

  1. صرفه جویی در مصرف برق: برق و همچنین گاز در دنیا هزینه بسیار بالایی دارد. همان طور که در چند سال اخیر شاهد افزایش قیمت ها بودیم، در آینده نه چندان دور هزینه های تولید برق در ایران نیز روند صعودی به خود خواهد گرفت. پس بهتر است با صرف هزینه کمتر از الان خانه خود را هوشمند نماییم.
  2. روند صعودی قیمت منازل: قیمت یک واحد مسکونی به آپشن های آن، منطقه، نقشه، متراژ و متریال و … بستگی دارد. یک خانه هوشمند ، با وجود هزینه های اولیه، می تواند ارزش یک ملک را به طور چشمگیری افزایش دهد و به فروش سریعتر و بهتر خانه یا ساختمان در زمان فروش به عنوان یک مزیت کمک کند.
  3. ظاهر زیبا و چشمگیر: استفاده از قفل هوشمند علاوه بر ایجاد امنیت بسیار بالا، جلوه ی فوق العاده ای را روی درب و فضای شما ایجاد می کند. ضمن اینکه این قفل های دیجیتال شما را از شر کلیدهای سنگین و پر دردسر خلاص می کند و دسترسی های امن رمزی، کارتی و اثر انگشتی را در اختیارتان قرار می دهند.
  4. افزایش امنیت جان و مال: هرچه وضعیت اقتصادی کشور دشوارتر باشد، اختلاف طبقاتی هم بیشتر خواهد شد و بر اساس آمار میزان سرقت بالا می رود. در چنین شرایطی ، حفاظت از ایمنی خانواده و اموال در فضای خانه ، که محل آرامش است، توسط یک خانه هوشمند تضمین می شود.

 

نحوه به کارگیری هوشمندسازی در منزل

کارکرد هوشمندسازی به گونه‌ای است که سنسورها اطلاعات را جمع‌آوری نموده و به سیستم مرکزی یا همان کنترلر ارسال می‌کنند. پس از تجزیه و تحلیل و پردازش این اطلاعات فرامین به سمت عملگرها (رله‌ها، دایمرها و فرمان‌های برنامه نویسی) ارسال شده و توسط آن‌ها پرده برقی، سیستم گرمایش و سرمایش، قفل دیجیتال و سایر تجهیزات در حیطه وظیفه خود عمل می‌کنند.

پس به طور کلی می‌توان گفت دستورات از سمت کنترلر که همان مغز خانه هوشمند است صادر و توسط عملگرها به کمک ترموستات، شیر برقی، موتور پرده برقی، برد الکترونیکی، سیستم گرمایش و سرمایش و قفل دیجیتال درب خانه و یا محل کار از طریق یک رابط کاربری توسط افراد کنترل می‌شوند.

انواع مدل های هوشمندسازی منزل

هوشمندسازی از دو طریق با سیم و بی سیم برای یک مکان قابل اجراست که البته مدل بی سیم معمولاً ارجحیت دارد. چرا که دیگر نیازی به تغییر در سیستم سیم کشی ساختمان نیست و نصب آن بسیار آسان‌تر است به ویژه در زمانی که بخواهید از این فناوری در خانه‌های قدیمی‌تر استفاده کنید.

در واقع وقتی یکی از این دو سیستم را جهت هوشمندسازی به خدمت می‌گیرید مسیر ارتباطی شما مشخص می‌شود که از طریق سیم باشد یا بی سیم که همان فرکانس‌ها هستند.به علاوه برای برقراری ارتباط بین تجهیزات و وسایل خانه و یا محل کار شما با یکدیگر و همچنین با کنترلر نقش پروتکل مشخص می‌شود.

زبان مشترک بین این وسایل و کنترلر برای انتقال فرامین صادر شده از سمت کنترلر می‌تواند برای مسیر ارتباطی با سیم، پروتکل‌های KNX ،X-10 باشد. همچنین ZIGBEE و Z-WAVE مثال‌هایی برای پروتکل‌های مسیرهای ارتباطی بی سیم هستند.

در کنار این ها برای هر نوع پروتکل نیازمند کنترلر مخصوصی هستید که آن پروتکل را پشتیبانی کند؛ به‌عنوان مثال کنترلر VERA از پروتکل ZWAVE پشتیبانی می‌کند و کنترلر CONTROL4 پروتکل ZIGBEE را ساپورت می‌کند.

پروتکل zwave

مزایای هوشمندسازی و اتصال به قفل دیجیتال

از مهم‌ترین مزایای خانه هوشمند کاهش خطای انسانی در کنترل و مدیریت تجهیزات و وسایل است. همچنین یکپارچه سازی وسایل منزل و محل کارتان و تنظیم دقیق آن‌ها به بهینه سازی مصرف انرژی کمک شایانی می‌کند. از دیگر مزایای هوشمندسازی امکان کنترل از راه دور تجهیزات و وسایل است.

برای روشن شدن این موضوع مثالی از قفل دیجیتال متصل به هوشمندسازی بیان می‌کنیم. در این صورت از طریق اپلیکیشن متصل به گوشی هوشمند می‌توانید به راحتی در بستر اینترنت درب را برای کسی که پشت درب است از راه دور باز کنید.

مزیت دیگری که این قفل به شما به‌عنوان کاربر می‌دهد امکان گزارش‌گیری است که می‌توانید رفت و آمدها را با آن کنترل نمایید. که این قابلیت برای مجتمع‌های مسکونی و شرکت‌ها بسیار کاربردی است و امنیت بیشتری به همراه دارد.

آپشن دیگری که قفل دیجیتال متصل به هوشمندسازی به کاربر می‌دهد، امکان اعمال محدودیت زمانی است که به صورت روزانه و هفتگی قابل تنظیم است. به طور مثال مدیریت یک شرکت می‌تواند بازه زمانی برای دسترسی کاربران ایجاد نماید و خارج از آن بازه، دسترسی غیرفعال شود.

قفل دیجیتالی

قفل دیجیتال با امکان اتصال به خانه هوشمند

دو قفل دیجیتال 3168 و 4109 پلاس در برند یال امکان اتصال به خانه هوشمند را دارند و می‌توانید بوسیله آن‌ها به راحتی هم در را از راه دور (جایی به غیر از محل نصب) باز کنید و هم به راحتی به گزارش‌گیری و اعمال محدودیت زمانی بپردازید. برند دیگری که قابلیت اتصال به هوشمدسازی را دارد قفل‌های سری P برند روک هستند که مدل‌های P210 ،P221 ،P231 ،P241 ،P251 از این برند می‌باشند.

علاوه بر این قفل دیجیتال روک سری p دارای چشمی الکترونیکی آنلاین هم می‌باشد که با لمس آیکون زنگ روی صفحه LED قفل، از شخص در لحظه عکس می‌گیرد و برای کاربر ادمین از طریق گوشی هوشمند ارسال می‌کند.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از اینستاگرام کارن دیدن فرمایید.

امتیازدهی