قفل هوشمند درب
اگر شما به دنبال افزایش امنیت و راحتی خود میباشید اولین گام شاید نصب قفل هوشمند درب باشد. این نوع قفل باعث افزایش راحتی، زیبایی و امنیت محل کار یا زندگی شما میگردد. ویژگیهایی مانند کنترل از راه دور درب و یا باز کردن درب بدون کلید، علاوه بر راحتی، امنیت را نیز برای شما بههمراه میآورد. با استفاده از این نوع سیستم کنترل دسترسی بسیاری از مشکلات مربوط به دسته کلیدها و دردسرهای استفاده از آنها برای همیشه از بین میروند.
قفل هوشمند درب چیست؟
قفل هوشمند درب، نوعی قفل الکترونیکی است که توسط پروتکلهای ارتباطی مانند: بلوتوث، WiFi و ZWave به تلفن همراه و سایر وسایل خانه هوشمند متصل میشود. قفلهای هوشمند را با روشهای دسترسی مانند: رمز، کارت و یا اثر انگشت نیز میتوان کنترل نمود. ماهیت هوشمند این نوع قفلها به آنها اجازه میدهد تا دستوراتی را به سیستمهای گرمایشی و روشنایی خانه ارسال نمایند. به این ترتیب میتوان جهت صرفهجویی انرژی با هر بار باز و بسته نمودن درب، سیستمهای گرمایشی و الکترونیکی را روشن و خاموش نمود.
چگونه قفل هوشمند درب کار میکند؟
پس از استفاده از روشهای دسترسی ذکر شده، اطلاعات ورودی به صورت کدهای دستوری به قفل ارسال میگردد. پس از بررسی اطلاعات ارسالی با اطلاعات ذخیره شده و تایید هویت کاربر توسط قفل هوشمند درب، درب باز میگردد. تمامی این مراحل در کسری از ثانیه صورت میگیرد. در صورت تایید نشدن هویت شخص، سیستم امنیتی نفوذ غیرمجاز، این نوع قفلها را از کار انداخته و آلارم هشدار به صدا در میآید.
آیا این نوع قفلها قابلیت ارتقا و بهروزرسانی دارد؟
هنگام خرید این نوع قفلها به این نکته توجه نمایید که استفاده از قفلهای پیشرفته با حداکثر امکانات ممکن، در آینده برای شما بسیار موثر میباشد. برخی از ویژگیها مانند روشهای دسترسی و سیستمهای امنیتی قابل ارتقا نبوده و هنگام تولید برای قفل در نظر گرفته شده است. بنابراین محصولاتی را خریداری نمایید که حداکثر امکانات را متناسب با شرایط کاری و زندگی برای شما فراهم نماید.
برخی دیگر از ویژگیهای قفلهای هوشمند مانند اتصال به تلفن همراه و یا خانه هوشمند را میتوان بعدها و پس از خرید توسط ماژولهای هوشمند فراهم نمود. فقط هنگام خرید دقت نمایید قفلهایی که قابلیت ارتقا به این ویژگیها را دارند خریداری کنید. توجه داشته باشید که داشتن یک قفل هوشمند درب با حداکثر امکانات، بالاترین ضریب راحتی و امنیت را برای کاربران فراهم میآورد. اگرچه هزینه ابتدایی خرید این نوع قفلها کمی بالا میباشد اما در آیندهی نزدیک باعث کاهش هزینههای عملیاتی و امنیتی و حتی تعمیر و نگهداری آنها میشود.
انواع قفل هوشمند درب
با توجه به نوع دسترسی و روشهای کنترل ورودی ساختمان، قفلهای هوشمند به چهار دسته کلی تقسیم میشوند:
-
دسترسی به قفل هوشمند توسط رمز
-
دسترسی به قفل هوشمند درب توسط اثر انگشت
-
دسترسی به قفل هوشمند توسط کارت
-
دسترسی به قفل هوشمند درب توسط تلفن همراه
برخی از مدلها دارای چندین روش دسترسی میباشند که انتخاب را برای کاربران راحتتر مینماید. همچنین برخی از مدلها از کلید مکانیکی برای دسترسی اضطراری استفاده مینمایند تا در مواقعی مانند از کار افتادن قفل و یا فراموش کردن رمز بهتوان از آنها برای باز نمودن درب استفاده نمود.
لازم به ذکر است که توسط سیستمهای دستیار دیجیتال مانند آمازون-الکسا، سیری و یا گوگل نیز میتوان قفلهای هوشمند را با فرامین صوتی کنترل نمود.
انواع پروتکلهای اتصال از راه دور به قفل
این نوع قفلها جهت برقراری اتصال با سایر دستگاههای هوشمند از جمله تلفن همراه باید از یکی از پروتکلهای ارتباطی استفاده نمایند. این پروتکلها عبارتند از:
- بلوتوث: یکی از مزایای اصلی بلوتوث نسبت به WiFi، مصرف کمتر انرژی باتری قفلهای هوشمند میباشد. از دیگر ویژگیهای استفاده از بلوتوث، عدم استفاده از تجهیزات اضافه برای برقراری ارتباط با تلفن همراه است. اما فاصله تاثیر محدود میباشد.
- WiFi: امروزه بسیاری از مدلهای قفل هوشمند درب از WiFi برای برقراری ارتباط با سایر دستگاههای هوشمند و تلفن همراه استفاده مینمایند. در این روش بر خلاف روش بلوتوثی از هر جای دنیا و بدون محدودیت میتوان قفلهای هوشمند را کنترل نمود.
- ZWave: برای استفاده از این روش باید از یک ماژول ZWave برای برقراری ارتباط میان قفل و تلفن همراه استفاده نمود. این روش مانند روش بلوتوثی دارای فاصله تاثیر محدود میباشد.
ثبت ديدگاه